Concerthistorie

2023

Op dinsdag 19 december 2023 hebben we een mooi kerstconcert gegeven in de Immanuelkerk in Veldhoven. En op zaterdag 23 december hebben we drie maal opgetreden in het Citycentrum. We hebben fijn gezongen en een mooi begin van kerstmis gemaakt.

Op 24 september hebben we in het kader van CityFest opgetreden in de Schalm. Het was een leuk en geslaagd optreden.

In 2021 bestonden wij 35 jaar als koor. Helaas konden we het toen niet vieren maar op 2 en 3 juni was het eindelijk zover….. We hebben een prachtig jubileumconcert gegeven. Het was geïnspireerd door liedjes van het Eurovisie Songfestival en had als titel: “All kinds of everything”
Het was een mooi, gezellig en heel leuk optreden, waar we trots op terugkijken.

Druk bezig met de voorbereidingen

2022

Op 25 september hebben we in het kader van CityFest opgetreden in de Schalm. Het was een gezellig en geslaagd optreden.

Om het seizoen voor de zomervakantie af te sluiten hebben we op 12 juli nog een Klapstoelconcert gegeven, samen met de Bigband Forest Lane. Het weer was prachtig, er was een gezellige sfeer en we hebben heerlijk gezongen.

Na 2 jaar corona konden we eindelijk weer optreden… Op 20 mei hebben we samen met Theaterkoor After Eight een mooi DUO concert gegeven. Het was heerlijk om weer te zingen en ook om na afloop met veel oude bekenden weer bij te praten tijdens een gezellige after party.

2020 – 2021

In 2020 werden we overvallen door het corona virus. Repetities en optredens werden afgelast. We repeteren wel digitaal – online…

En natuurlijk hebben we ook gezellige ‘online – bijeenkomsten’ … zoals een digitale nieuwjaarsborrel….

De borrel pakketjes werden bij alle leden thuisbezorgd….
Bij een online-borrel hoort natuurlijk een spelletje … BINGO gevolgd door een muzikale quiz .
De stemming zat er goed in 🙂

2019

Op zaterdagmiddag 21 december hebben we drie maal opgetreden in het CityCentrum en diverse kerstnummers gezongen. 

Op zondagmiddag 15 december hebben we gezongen bij het kerstconcert van de Willem Alexanderband, in de Sint Jan de Doper kerk in Oerle. Bij het concert werd afwisselend gespeeld en gezongen door de Alexanderband en Sheliak. Ook waren er een aantal samenzang nummers. 

Op zondagmiddag 29 september hebben we opgetreden bij het Korenspektakel in het kader van Cityfest in Veldhoven. We hebben genoten van het eerste optreden met onze nieuwe dirigente Femke Schmitz en pianiste Corien Heemstra.

2018

Op  zaterdag 22 december hebben we een prachtig kerstconcert georganiseerd in de Sint Willibrorduskerk in Veldhoven. Naast Sheliak traden ook op Saxofoonkwartet Quad uit Son en Breugel en Nienke en Fleur Bazelmans  uit Veldhoven met piano en zang. De optredens werden afgewisseld met samenzang van bekende kerstliederen. Voorafgaand en na het concert was er een sfeervolle kerstmarkt, met warme drankjes, hapjes en kerstartikelen.

Zondag 16 december hebben we opgetreden bij het kerstconcert van het Veldhovens Mannenkoor  in de Sint Caeciliakerk in Veldhoven

Op zondag 7 oktober 2018 hebben we meegedaan aan Rooi vol Koren. In Sint-Oedenrode hebben 57 koren zich 3* een half uur gepresenteerd (verdeeld over 17 podia en over de gehele dag). De zonnige dag werd geopend door een projectkoor van ruim 100 deelnemers wat het prachtige Afrikaanse lied Baba Yetu zong. Aan het eind van de dag volgde de afsluiting met zo’n 1000 aanwezigen die samen het lied Brabant zongen.

Op zaterdagavond 29 september 2018 hebben we meegezongen op het (CityFest) Korenspektakel in de Schalm: Tien koren met een divers repertoire en gezellige meezing nummers. Het was een mooie muzikale avond waarbij de hele zaal bij de meezingnummers soms los ging

Op dinsdagavond 19 juni 2018 hebben we in de Kiosk aan de Heuvel in Veldhoven (Zeelst) voor een enthousiast publiek een mooi en zonnig KLAPSTOEL concert gegeven.

Applaus klinkt het best als het publiek op klapstoelen zit

2017

Kerstsfeer met Sheliak Op zaterdag 23 december hebben we een sfeervolle, muzikale en gezellige kerstavond georganiseerd in de prachtige Willibrorduskerk in Veldhoven.

Sheliak heeft, samen met Projectkoor SOL uit Best en een koperensemble van Harmonie L’Union Fraternelle, het aanwezige publiek laten genieten van een aantal prachtige kerstliederen en muziekstukken.

Tijdens het concert was er ook samenzang, waar alle aanwezigen bekende kerstliederen mee konden zingen. Voorafgaand aan en ook na het concert was er een gezellige kerstmarkt waar, naast een (warm) hapje en drankje, allerlei zelfgemaakte kerststukjes, -versieringen en andere leuke kunstwerkjes gekocht konden worden. We hebben ontzettend genoten en kijken met trots en veel genoegen terug op deze muzikale avond. Optreden Sheliak in Citycentrum Veldhoven Op zaterdag 16 december hebben we 3 keer een kort optreden verzorgd in het Citycentrum. Om 14.00, 1500 en 16.00u hebben we een vijftal nummers uit ons bestaande repertoire en ons nieuwe kerstrepertoire gezongen. Het was een gezellige middag en een mooie opmaat naar ons kerstconcert op 23 december in de Willibrorduskerk

Optreden Sheliak op Korenmiddag van Novelty Popkoor Novelty uit Sint Oedenrode, bestaat in 2017, 30 jaar. Dit jubileum hebben ze gevierd o.a. met een Korenmiddag op zondag 8 oktober van 12.45 tot 18.30u  in “de Beurs” in Sint Oedenrode. Sheliak trad daar, naast meerdere andere koren, ook op. Het was een prachtig, muzikaal en gezellig feest.

2016

Zaterdag 16 april 2016 traden wij op met mannenkoor Zang en Vriendschap uit Son en Breugel in de Protestantse Kerk in de Zandstraat in Son en Breugel. Het was een geweldig leuke samenwerking. Een mooie combinatie van onze muziekstijlen met die van Zang en Vriendschap en het mooie gitaarspel van Gerit Sanders.  We zijn met veel enthousiasme onthaald door de aanhang van het mannenkoor, waarvoor onze hartelijke dank.

Ze zingen mooi uit het hoofd

2015

Vrijdag 11 december; voor de tweede keer stonden wij met Ernest Beuving en zijn fantastische band op het podium in De Schalm. Wij hebben deze cabaretier uit het oosten des lands ondersteund tijdens diverse nummers uit zijn Programma Skoren. Tevens hebben wij 2 nummers uit ons eigen repertoire laten horen. Het was een bijzondere avond. De laatste zondag van september heeft Sheliak tijdens Cult en Tumult 2015 een optreden verzorgd in de muziekschool Art4U.  Wij hebben deze middag ons enthousiasme en passie voor muziek kunnen delen met een volle zaal toehoorders. Na afloop veel complimenten ontvangen. We zijn bijzonder trots op het resultaat en kijken uit naar een volgend project in december. Op het tabblad Repertoire kunt u een muziekstuk beluisteren welke wij deze middag ten gehore brachten. Op zondag 12 april hebben wij een matinee optreden verzorgd met Zanggroep Kwint uit Loon op Zand. Voor een bijna uitverkochte muziekschool hebben wij beide zanggroepen gepresenteerd. Het was een prachtig mooi evenement waarin Kwint nummers uit haar nieuwe show gepresenteerd heeft en Sheliak een mooi programma gepresenteerd heeft met zang en kooropstellingen. Een samenwerking zeker voor herhaling vatbaar. Op de link hieronder kunt u ons openingslied beluisteren…..

Op 22 maart heeft Sheliak deelgenomen aan het Pocket Rockit Festival in Drunen. Dit festival werd bezocht door een 11-tal koren uit diverse plaatsen in Nederland. Het was bijzonder leuk om bij andere koren in de “keuken” te kijken en ideeën op te doen. Vol overgave en enthousiasme hebben wij ons aangevulde repertoire laten horen en zien. Wij vonden het tevens bijzonder om veel oud-leden terug te zien die de moeite hadden genomen om af te reizen naar Drunen om ons nieuwe repertoire te horen.

Zaterdag 30 mei 2015 nam Sheliak deel aan het Lenteconcert van het WAK (Week van de Amateurkunst). Een gezamenlijke korenavond met Just Us, Amice en Chant’oers  in de muziekschool Art4U. Alle deelnemende koren hebben die avond hun beste beentje voortgezet en hun mooiste repertoire ten gehore gebracht. Leuk om naar ander repertoire te kijken en luisteren. Ook de bezoekers in de zaal spraken ons na afloop lovende woorden toe. Een mooie opsteker voor onze nieuwe dirigent Hans, de nieuwe pianist Joris en al onze enthousiaste leden. Op naar de volgende uitdaging! 

2014

Cult en Tumult!

Een eerste optreden met onze nieuwe dirigent en pianist. In 10 weken tijd 4 mooie nummers ingestudeerd en ten gehore gebracht in een volle muziekschool. We zijn trots op het eindresultaat.

Flashmob!

14 februari – Op 14 februari 2014 heeft Sheliak een mooie geslaagde flashmob gehouden in de Citypassage in Veldhoven. Vanuit alle hoeken van de passage kwamen leden samen om een mooie compilatie van nummers van Ramses Shaffy ten gehore te brengen. Tijdens deze flashmob zijn flyers uitgedeeld om nieuwe leden te werven. Het winkelend publiek was verrast en er werd enthousiast gereageerd.

In Weense sferen

4 januari – In 2014 viert het Veldhovens Muziekkorps haar 120 jarig bestaan In het kader hiervan heeft, in aanwezigheid van de Burgemeester en vele genodigden, in de Schalm te Veldhoven op 4 januari 2014 een nieuwjaarsconcert plaatsgevonden. Sheliak is gevraagd mee te werken aan dat evenement, tezamen met enkele dansers van Dansschool Le Haen en Bariton Hans van Heijningen. We kunnen spreken van een geslaagd evenement, die wellicht een jaarlijks vervolg gaat krijgen. Sheliak heeft behalve ondersteuning geboden in enkele nummers van het VMK en Hans van Heijningen, ook zelfstandig een aantal nummers ten gehore gebracht (Luna Tu, Gold von den sternen, Mozart (uit de gelijknamige musical), Die launige Forelle, Mijn leven is van mij (uit Elisabeth). Het was een prachtige avond, geheel in de Weense stijl met kroonluchters en Weense beelden op de achtergrond. Dit, tezamen met een volle zaal vol enthousiaste luisteraars, bracht een geweldige sfeer. Sheliak kijkt uit naar een volgende samenwerking.

2012

Bende van Beuving

Op 16 februari 2013 hebben wij met de Bende van Beuving opgetreden in De Schalm in Veldhoven. Een mooie avond vol cabaret, prachtige liedjes en sketches onder leiding van Ernest Beuving. Deze avond zal ons nog lang bijblijven. Een mooi optreden met een rasentertainer en geweldig muzikale band.

WAK

5 juni – Tijdens de Week van de Amateurkunst, op 5 juni in de muziekschool Art4U in Veldhoven, hebben we een miniconcert gegeven. Wij hebben vol enthousiasme verschillende nummers laten horen die als een klokje klonken!

Alexanderband

25 maart – Het weer gezellig… En enorm warm! Zondag 25 maart verzamelden we ons bij het gemeenschapshuis De Ligt… op tijd natuurlijk, om in te zingen. Er werd echter nog hard gewerkt aan het geluid dus we konden nog even naar buiten, genieten van het prachtige weer. De zaal vulde zich langzaamaan en de warmte in de zaal steeg langzaam mee… Maar ach, we gooien een deur open en we kunnen los. Iedereen geïnstalleerd en om 14.30 was de aftrap.

Naast het eigen programma van de Alexanderband en dat van ons, wisselden we dit af met enkele gezamenlijke nummers. En bij die nummers ging het dak eraf. De zaal was enthousiast en wij ook! Het was een enorm leuke en gezellige middag, voor herhaling vatbaar!

2011 

In 2011 bestonden we 25 jaar en dat ging niet stilletjes voorbij! We hebben het groots gevierd met een prachtig korenfestival en een concert in de Schalm . Beide optredens met als thema “Zingen wat de pot schaft”. Tijdens het door ons georganiseerde korenfestival werden vele koren uitgenodigd en door een serieuze jury beoordeeld. Een fantastische dag voor onze leden en de uitgenodigde koren. Aan het eind van 2011 werd ons jubileumjaar afgesloten met een mooi concert.

Maar er is nog meer te beleven geweest:

Kerstconcert met Hajim en Art4You

21 december – Zanggroepen Sheliak en Hajim zorgden samen met leerlingen van Art4you voor een hartverwarmende kerst. In een gezamenlijk optreden brachten zij het publiek in de juiste kerstsfeer en werd de Immanuelkerk gevuld met prachtige muziek en koorklanken. Zanggroepen Sheliak, Hajim en de studenten van Art4U hebben een divers en sfeervol concert neergezet. De zaal was goed gevuld met een enthousiast publiek. Beide zanggroepen werden gedirigeerd door Bert Alessie en begeleid op de piano door Jurgen Alessie. De avond was voor ons en de aanwezigen een goed begin van een sfeervolle kerst. Een 11-tal leerlingen van de muziekschool uit Veldhoven hebben geweldige muziekstukken laten horen.

Power of l’UF

8/9 oktober – Fantastisch weekend achter de rug! Samen met het geweldige orkest L’union Fraternelle onder leiding van Raf de Keninck werd een muzikale prestatie neergezet. De Schalm in Veldhoven werd omgetoverd naar een podium met hangtafels waar het publiek vrij kon bewegen. The Power of l’UF stond deze keer in het teken van “Veldhoven’s got talent” en talent was er volop. Nummers als ‘Rood’, ‘Mother Earth’, ‘Barcelona’ en een medley van Ramses Shaffy werden door ons gezongen. Naast het orkest met fantastische muziek van ‘Star Wars’ en ‘The Pirates of the Caribbean’ waren er ook nog bijzondere solisten die het geheel compleet maakten. Sophia Tops, Geertje van Trier en Marit Kolsters waren een genot om naar te luisteren. Dit muzikaal evenement werd ondersteund door twee fantastische danseressen Jolie en Lisa Verspaandonk. Al met al waren het twee voorstellingen waar we met veel plezier op terug kunnen kijken!

25 september

Het Veldhovens festijn Cult en Tumult was weer losgebarsten, een weekend vol muziek en Sheliak was erbij. Zondag mochten wij als eerste in de muziekschool van start. Om 13.00 iedereen paraat om in te zingen… We stonden klaar maar waar was Bert? 13.20… We beginnen zelf in te zingen en jawel Bert stapt binnen… Hij heeft er alle vertrouwen in, dus hup naar beneden en de zaal in! Het is druk in de zaal, de stoelen bezet en dringen voor de deur. Peter staat reclame voor ons te maken waarvoor dank, want op 30 oktober is er natuurlijk ons zangfestival! Iedereen op zijn plek, piano nog aan de kant en wij zijn er klaar voor. We starten met ‘Ruthless Queen’ wat er fantastisch uitrolt. Dan volgt ‘When you believe’ dat ook prima in de oren klinkt… tenminste, bij ons. Dan komen de hoge sopranen naar voren om ‘Mother Earth’ als een klokje (vogeltje?) te laten klinken. Als laatste een medley van Ramses Shaffy, herkenbaar en geweldig om te zingen. Ook voor het publiek, ik zag menige mond mee bewegen met de Pastorale, Laat Me en Zing, Vecht, Huil, Bid … en de rest… Het was een half uur knallen en genieten. Als u net als ons zo genoten hebt zien wij u graag op ons zangfestival op 30 oktober!

1 juli

We zijn uitgenodigd om samen met het koor The New Generation ons zangseizoen af te sluiten met een zomerconcert in de Kattendans in Bergeijk.

Rond de klok van half 9 liep iedereen naar binnen… Even inzingen en iets over negenen barstte het geluid los. Allereerst zong The New Generation een drietal nummers gevolgd door drie nummers van ons. Wij putten uit ons repertoire van ons jubileumconcert en dat klinkt als een klok… Begeleid door een driekoppige band en ons beider dirigent Bert Alessie klonk het geheel fantastisch. Beide groepen zongen goed, swingend, vol overtuiging en het belangrijkste… met veel plezier! Als afsluiting hebben we gezamenlijk nog twee nummers gezongen waaronder “There you’ll be” en “Mister Blue Sky.” Iedereen was zo enthousiast, het publiek vroeg om meer dus gooide we er spontaan nog een nummer tegenaan van Ramses Shaffy… “laat maar” … oh nee “laat me.” Dat werd door The New Generation ook gedeeltelijk in het Frans gezongen. Die taal beheersen wij niet, maar de versterking bij het Nederlandse gedeelte… tja, twee koren die uit volle borst zingen. Als u er niet bij was, u heeft wat gemist! Maar niet getreurd. Wij zijn voorlopig nog niet klaar in ons jubileumjaar…

2010

26 september

Om kwart over 3 mochten wij ons verzamelen in de Rundgraaf, een plekje niet geheel in de route van de Cult gangers maar dat mocht onze pret niet drukken! Wel waren we benieuwd of er veel mensen zouden komen luisteren… Iets over half vier mochten wij ons gaan opstellen. Even schikken en duwen en jawel, Sheliak was er klaar voor! De zaal was vol met mensen dus daar konden we niet over klagen… We zetten vol in met Barcelona van Queen. Wat bleek echter na het zingen, de piano was onklaar en ontstemd, zo ook onze pianist… Sheliak zou Sheliak echter niet zijn als het niet een spontane á capella Erile weggaf, terwijl de piano uit elkaar werd geschroefd. Maar ondanks dat het rechter pedaal van de piano het liet afweten, hebben we toch met volle overtuiging gezongen. When you believe, Hijo de la Luna, Avond van Boudewijn de Groot en twee nummers van ons komende concert in 2011, Mother Earth van Within Temptation en een compilatie van Ramses Shaffy.

11 april

Lenteconcert, samen met het Het kempisch Symfonieorkest Veldhoven

11:30 – Verzamelen in Art4U, de muziekschool in Veldhoven Inzingen en samen met het orkest de voorbereidingen treffen 
13:00 – Zaal open De kaartverkoop gaat snel… 
13.30 – De aftrap van het lenteconcert

Voor een volle zaal een geweldig optreden verzorgd. Het orkest liet prachtige stukken horen van Albéniz, Granados, Glinka en De Falla, gezamenlijk klonken we als een klokje en als Sheliak verpletterden wij het publiek. Onze solisten lieten Pastorale leven… Barcelona werd fantastisch neergezet. Luna, When you believe en MacArthurpark werden met passie gezongen. Al met al een zeer geslaagd concert, en … dat belooft wat voor ons jubileumjaar 2011

2009

Wat een fantastisch weekend! Samen met het geweldige orkest van L’union Fraternelle onder leiding van Raf de Keninck werd een muzikale prestatie neergezet. Het was voor tweemaal een uitverkochte Schalm een feestje om mee te maken. Nummers uit de musicals ‘Mozart’, ‘The Lion King’ en ‘Chess’ werden door ons gezongen. Naast het orkest waren er ook nog drie bijzondere solisten die het geheel compleet maakten: An Lauwereins, Sophie Tops en Mathijs Pater waren een genot om naar te luisteren. Al met al waren het twee voorstellingen waar we met veel plezier op terug kunnen kijken.

2008

Het jaar 2008 staat in het teken van een grote productie. Dit keer geen musical met acteerwerk maar wel een wervelende show met zang en dans! “Songs of a Century” was een succes, mede dankzij Karin van den Bogert (choreografie) en ‘haar’ meiden van de dansgroep, en Jeroen Alessie, de regisseur. Honderd jaar muziek (de twintigste eeuw) in een notendop. Tekst en muziek als tijdsbeeld, geïllustreerd met groot geprojecteerde polygoonjournaalbeelden. Van de romantiek in films en musicals met Fred Astaire en Judy Garland, via de flitsende Rock’n Roll van Elvis en de flower-power van dromer Armand tot de meer hedendaagse successen van Queen en Robbie Williams.

2006 

Een jubileumjaar, 20 jaar Sheliak. We vieren dit met meerdere optredens verspreid door het jaar heen en tezamen met diverse andere muziekgezelschappen. 

2005 

In Juni vulden we samen met het Veldhovens Muziek Korps en Jeroen van Veen een avond met “Minimal Music”, in het kader van het Ostinato Festival, georganiseerd door Theater De Schalm in Veldhoven. Een heel aparte ervaring. In november ging Sheliak internationaal door mee te doen aan het Peter Eben korenfestival in Praag. Voor een jury werden een aantal nummers in de adventssfeer ten gehore gebracht, waarmee we de classificatie brons behaalden. Ook mooi! Uiteraard maakten we er in Praag overigens een leuk en lang weekend van, dit in het kader van het twee-jaarlijkse koorweekend. December staat weer eens echt in het teken van de kerstmuziek, met een aantal optredens in Veldhoven, waaronder het opluisteren van de kerstviering in de Immanuëlkerk op Kerstavond. 

2004 

In december werd in samenwerking met het jubilerende Veldhovens Muziek Korps en het Sondervick college een poëzie concert gegeven in de Ceciliakerk. Hierbij werden gedichten afgewisseld met instrumentale en vocale muziek. 

2003/2004 

In december en januari hebben we een aantal keer onze eigen musical “Moved by Musicals” met succes uitgevoerd in Theater De Schalm in Veldhoven en in De Muzenval in Eersel: Vijf keer een uitverkocht huis. ‘Moved by Musicals’ is een hedendaags sprookje: Een muziekgezelschap belandt in een wereld van liefde, afgunst, verdriet, heimwee en humor… met muziek uit bekende musicals als Romeo & Julia, The Lion King, Mozart, Dr. Jekyll & Mr. Hyde, The Phantom of the Opera, en Aïda. Ook deze keer werden decor, kleding, muziek en geluid door Sheliak zelf verzorgd, en hebben we alleen de regie (Rita Scheelen) en de choreografie (Karin van den Bogert) uitbesteed. 

2002 

In 2002 verleenden we op onze beurt medewerking aan het jubileumconcert van de Severinoos, het koor van de Severinusstichting (Veldhoven) dat 15 jaar bestaat. 2001 In september vierden we ons 15-jarig jubileum met een concert. Twee bevriende koren, l’Arschanté en Chant’oers waren onze gasten, waardoor het concert een soort mini-korenfestival werd. Met een volle zaal was het een groot succes. We verzorgen een kerstconcert waarbij deze keer The Key Singers ónze gasten zijn. 

2000 

In mei hebben we met groot succes de musical “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat” uitgevoerd. Deze musical van Andrew Lloyd Webber is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van Joseph, één van de twaalf zonen van Jacob. Een musical in verschillende muziekstijlen, die Sheliak volop de mogelijkheden biedt om alles uit de kast te halen. Zingen, acteren en dansen. Het decor en de kleding deden we zelf. De hele muzikale verzorging en begeleiding hebben we in eigen hand gehouden. Of je nou een grote of een kleine rol had, iedereen zette zich volledig in en we kunnen nog altijd hartstikke trots zijn op deze productie! 

1999 

We doen mee aan een korenfestival in Eindhoven, dat wordt georganiseerd door l’Arschanté

1997 

We voeren, samen met het theaterkoor Young Harvest, een aantal malen “The Passion” uit. Samen met het koor Unanime uit Zundert geven we een kerstconcert in Koningshof in Veldhoven. 

1996 

We gaan op bezoek bij The Key Singers een koor uit Heinkenszand en leveren tijdens een promsconcert een bijdrage aan het 125-jarig bestaan van harmonie l’Union Fraternelle uit Veldhoven. 

1995 

Tot twee keer toe brengen we onze eigen interpretatie van “Les Miserables” ten gehore in De Schalm. In samenwerking met de Politie Muziekvereniging Brabant Zuid-Oost hebben we uitvoeringen gegeven in De Schalm (Veldhoven) en het Frits Philips